מה דעתכם על סעודה טריפולטאית זוגית? ב"גואטה", מסעדה ביתית, תוכלו להיכנס לאווירה צפון-אפריקאית ולהזמין מבחר מטעמים טריפוליטאים ממטבחה של לאה, אם המשפחה. בשדרות ירושלים, מול תיאטרון נגה ביפו, יחלקו לכם תפריט מסורתי, הכולל תבשילים ייחודיים. אתם לא מוכרחים לדעת להגות את שמות המאכלים, אבל פשוט מוכרחים לטעום אותם: החל ממסייר (חמוצים תוצרת בית), צ'ירשי (סלט דלעת), ופלפלצ'ומה (פלפל חריף) ועד למפרום (פרוסות תפוחי אדמה במילוי בשר), ממולאים, חריימה וקוסקוס (מה יש כאן להסביר?).
ואם ביוצאי טריפולי עסקינן: את "ד"ר שקשוקה" הותיקה, השוכנת בשוק הפשפשים הססגוני אין צורך להציג. אין כמו יפו בלילות ואין כמו ד"ר שקשוקה בימים. מספר התיירים הטועם בסקרנות את המאכלים האותנטיים גרם לנו לתהות האם המקום מפורסם במדריכי הטיולים. הסועדים - מקומיים ומבקרים כאחד- יכולים להתמקם בפנים, קרוב לסירים המבעבעים, לכיכרות הלחם הלבן ולמחבתות השקשוקה המפתות, או בחוץ, בחצר פנימית נעימה ומזמינה. ועל ד"ר שקשוקה כבר אמרו לפנינו - דוקטור, תציל אותי, אני מאוהב.
לא רחוק משם, ברחוב חשמונאים בתל אביב, תמצאו את מסעדת "השקד". מסתבר כי המקום קיים למעלה מארבעים שנה, כמעט נצח בעולם המסעדנות. המקום הוקם על ידי הזוג אסתר ואברהם שולביץ כמסעדת פועלים והגיש מאכלים מזרח-אירופיים מסורתיים: דג מלוח, כבד קצוץ וכן, גם גפילטע-פיש. רוח חדשה הגיעה למקום עם כניסת הבן לעסקים, שהוסיף דגים, פירות ים וסלטים למבחר. נראה כי מאז 1964 ועד היום העיצוב, התפריט, וקהל היעד השתנה אך האווירה הנעימה והיחס החם נשאר כשהיה.
ואם ביוצאי טריפולי עסקינן: את "ד"ר שקשוקה" הותיקה, השוכנת בשוק הפשפשים הססגוני אין צורך להציג. אין כמו יפו בלילות ואין כמו ד"ר שקשוקה בימים. מספר התיירים הטועם בסקרנות את המאכלים האותנטיים גרם לנו לתהות האם המקום מפורסם במדריכי הטיולים. הסועדים - מקומיים ומבקרים כאחד- יכולים להתמקם בפנים, קרוב לסירים המבעבעים, לכיכרות הלחם הלבן ולמחבתות השקשוקה המפתות, או בחוץ, בחצר פנימית נעימה ומזמינה. ועל ד"ר שקשוקה כבר אמרו לפנינו - דוקטור, תציל אותי, אני מאוהב.
לא רחוק משם, ברחוב חשמונאים בתל אביב, תמצאו את מסעדת "השקד". מסתבר כי המקום קיים למעלה מארבעים שנה, כמעט נצח בעולם המסעדנות. המקום הוקם על ידי הזוג אסתר ואברהם שולביץ כמסעדת פועלים והגיש מאכלים מזרח-אירופיים מסורתיים: דג מלוח, כבד קצוץ וכן, גם גפילטע-פיש. רוח חדשה הגיעה למקום עם כניסת הבן לעסקים, שהוסיף דגים, פירות ים וסלטים למבחר. נראה כי מאז 1964 ועד היום העיצוב, התפריט, וקהל היעד השתנה אך האווירה הנעימה והיחס החם נשאר כשהיה.